Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Mini papryczki nadziewane serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie papryczki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, dobrze się sprawdzą jako danie piknikowe:)

Mini papryczki nadziewane serem

Składniki:

Mini papryczki nadziewane serem

 

  • 8 kolorowych papryczek
  • 200g serka typu Almette
  • szczypiorek
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Mini papryczki nadziewane serem
Z umytych i osuszonych papryczek wytnij szypułkę i usuń nasiona. Tak oczyszczone papryczki posól od środka i wstaw do piekarnika, piecz 30min w 150 stop.

Ostudzone papryczki nadziej serkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i pieprzem, i podawaj na zimno, lub ponownie wstaw do piekarnika na 15 min i podawaj na ciepło.