Sposób przygotowania:
Papryczki w oleju nadziewane serem
Poucinać górę papryczek, dokładnie usunąć wnętrze z nasionami i po umyciu umieścić w garnku z wodą i octem. Gotować około 5 minut (od momentu zawrzenia wody).
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Następnie papryczki nadziać serkiem i ułożyć w słoiku. Dodać obrany czosnek i oregano.
Olej podgrzać i zalać nim papryczki. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić na minimum kilka dni. Najlepiej, gdy serek ma mocny smak.
Radzę, żeby lekko go przesolić, ponieważ zbyt mało solony w połączeniu z olejem i papryką będzie mdły.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Następnie papryczki nadziać serkiem i ułożyć w słoiku. Dodać obrany czosnek i oregano.
Olej podgrzać i zalać nim papryczki. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić na minimum kilka dni. Najlepiej, gdy serek ma mocny smak.
Radzę, żeby lekko go przesolić, ponieważ zbyt mało solony w połączeniu z olejem i papryką będzie mdły.