Strona główna Mizeria z ogórków

Mizeria z ogórków

Przetwory « poprzedni | następny »
Halina07 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1
Mizeria z ogórków
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna sałatka do obiadu.


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Mizeria z ogórków - SKŁADNIKI:

  • 2 kg ogórków
  • 4 cebule
  • 10 dużych marchewek
  • 1 łyżka pokrojonego kopru
  • pęczek naci pietruszki
  • sól i pieprz
  • cukier
  • 1/2 szkl octu
  • 1/2 szkl oleju

Mizeria z ogórków - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki zetrzeć na tarce na mizerię. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, ugotować na pół twardo i zetrzeć na tej samej tarce co ogórki. Nać drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć dobrze ze sobą. Dodać łyżkę soli i cukru oraz trochę pieprzu. Dobrze wymieszać i włożyć w słoiki. Gotować 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mizeria z ogórków (strona 1 z 1)  
milla

milla
offline

2009-09-24 22:26
Fajny przepis! Na zimę przyda się jak znalazł:)Na pewno wypróbuje.
Skomentuj
Oceń:
0
KasiaK

KasiaK
offline

2010-07-30 21:39
o to mi chodziła, fajnie:-)
Skomentuj
Oceń:
0
Sylwi

Sylwi
offline

2011-07-09 06:58
tego szukałam :) pyszne :):)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jagodowy na galaretce Sok z malin na zimę Marynowana szparagówka
Kolorowa sałatka z ogórków Słoikowa łopatka boczkowa Przecier z pomidorów
Kapusta kiszona w słoikach Moje dyniowe pikle Sałatka warzywna z cukinią na zimę
Puree z dyni na zimę Dżem z dyni z imbirem i cynamonem Dżem z dyni i jabłek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane