Sposób przygotowania:
Papryka na zimę kolorowy mix
Z czerwonej papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki, wkładamy je do słoików. Z żółtej papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy. Pokrojoną żółtą paprykę układamy na czerwonej. Do każdego słoiczka wkładamy po kilka ziaren kolendry i po szczypcie suszonego Lubczyku i po plastrze cebuli.
Robimy zalewę z ośmiu szklanek wody, 1 i 1/2 szklanki octu, 8 łyżek cukru, 3 łyżek soli, szczypty kurkumy i zalewamy paprykę. Pasteryzujemy 15 minut.
Robimy zalewę z ośmiu szklanek wody, 1 i 1/2 szklanki octu, 8 łyżek cukru, 3 łyżek soli, szczypty kurkumy i zalewamy paprykę. Pasteryzujemy 15 minut.
Składniki na zalewę
Szczypta mielonej kurkumy
2 liście laurowe
3 ziela angi
8 szklanek wody
1 i 1/2 szklanki octu
8 łyżek cukru
3 łyżki soli
Wszystkie składniki łączymy i gotujemy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia i zalewamy paprykę ułożoną w słoiczkach.