paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moja sałatka kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny dodatek do każdego obiadu

moja sałatka kapuściana

Składniki:

moja sałatka kapuściana

 

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • kawałek pora
  • 2 łyżeczki octu
  • 2 łyżeczki cukru
  • pieprz
  • sól
  • oliwa

Sposób przygotowania:

moja sałatka kapuściana
Kapustę drobno siekamy, oprószamy sola i odstawiamy aby trochę zmiękła. Ogórek i rzodkiewkę dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Pora płuczemy i przekrajemy go na pół, następnie drobno kroimy. Kapustę gdy zmięknie ściskamy delikatnie rękoma i odsączamy z soku który wytworzyła. Wszystkie warzywa łączymy. Cukier łączymy z octem, odrobina oliwy oraz solą i pieprzem. Wszystko łączymy trzepaczką bardzo dokładnie i polewamy sosem warzywa, mieszamy.