Mortadela w cieście

Etna

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
Mortadela w cieście
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mortadela w cieście najlepiej smakuje z ziemniakami i sezonową surówką


trudność: łatwe
czas:

Mortadela w cieście - SKŁADNIKI:

Mortadela w cieście - PRZYGOTOWANIE:

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków, zdjąć osłonkę. W misce wymieszać mąkę z jajkiem i, olejem. Dodać wodę. Doprawić do smaku solą i tartą gałką muszkatołową. Ciasto dobrze wyrobić łyżką. Na kilka minut przed podaniem plasterki mortadeli zanurzać z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mortadela w cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Gołąbki z kaszy, grzybów i mięsa Placki ziemniaczane zakreconej Penne z kurczakiem i gorgonzolą
Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie Łosoś Eli w cieście fillo
Mięsno warzywny kociołek Sos pieczarkowy z makaronem własnej roboty Pikantna wołowina po meksykańsku
Zapiekana łopatka z maślanymi ziemniakami Rosół drobiowy z kuskusem Pałki z kurczaka w coca- coli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane