Mortadela w cieście

Etna - autor przepisu Mortadela w cieście offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Mortadela w cieście
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mortadela w cieście najlepiej smakuje z ziemniakami i sezonową surówką


trudność: łatwe
czas:

Mortadela w cieście - SKŁADNIKI:

  • 20 dag mortadeli,
  • 12 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól,
  • 2 łyżki wody,
  • odrobina tartej gałki muszkatołowej,
  • 6 dag tłuszczu.

Mortadela w cieście - PRZYGOTOWANIE:

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków, zdjąć osłonkę. W misce wymieszać mąkę z jajkiem i, olejem. Dodać wodę. Doprawić do smaku solą i tartą gałką muszkatołową. Ciasto dobrze wyrobić łyżką. Na kilka minut przed podaniem plasterki mortadeli zanurzać z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.



Komentarze do Mortadela w cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Dewolaj z kurczaka Meksykańska tortilla Biała kiełbasa i cebula
Moje danie jednogarnkowe Twaróg śmietankowy z ziemniakami Wątróbka w sosie pomidorowym z makaronem
Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej
Biała kiełbasa z warzywami Roladki z kurczaka z orzechami i pomidorami Egzotyczny ryż z krewetkami
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane