Mortadela w cieście

Etna - Przepis na: Mortadela w cieście offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
Mortadela w cieście
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mortadela w cieście najlepiej smakuje z ziemniakami i sezonową surówką


trudność: łatwe
czas:

Mortadela w cieście - SKŁADNIKI:

  • 20 dag mortadeli,
  • 12 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól,
  • 2 łyżki wody,
  • odrobina tartej gałki muszkatołowej,
  • 6 dag tłuszczu.

Mortadela w cieście - PRZYGOTOWANIE:

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków, zdjąć osłonkę. W misce wymieszać mąkę z jajkiem i, olejem. Dodać wodę. Doprawić do smaku solą i tartą gałką muszkatołową. Ciasto dobrze wyrobić łyżką. Na kilka minut przed podaniem plasterki mortadeli zanurzać z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mortadela w cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Duszone filety z kurczaka Faszerowana pieczona cukinia Roladki z kaniami panierowane w otrębach
Czosnkowo-paprykowe kąski z warzywami Kaszanka z cukinią i papryką Kurczak duszony z cukinią i papryką
Placki cukiniowo-czosnkowe Szybkie kotlety Leczo z kolorowej papryki
Filet z kurczaka duszony w sosie pomidorowym Kotleciki kalafiorowe z kurczakiem i koperkiem Zrazy z piersi drobiowej

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane