Mortadela w cieście

Etna

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
Mortadela w cieście
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mortadela w cieście najlepiej smakuje z ziemniakami i sezonową surówką


trudność: łatwe
czas:

Mortadela w cieście - SKŁADNIKI:

Mortadela w cieście - PRZYGOTOWANIE:

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków, zdjąć osłonkę. W misce wymieszać mąkę z jajkiem i, olejem. Dodać wodę. Doprawić do smaku solą i tartą gałką muszkatołową. Ciasto dobrze wyrobić łyżką. Na kilka minut przed podaniem plasterki mortadeli zanurzać z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mortadela w cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Schab z cukinią zapiekany pod sosem serowym Żeberka na kapuście Leczo z baleronem
Tort kalafiorowy Tortellini w sosie śmietankowym aksamitnym Naleśniki z serem żółtym i szynką
Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym Ryba pieczona w rękawie Ryba w panierce kokosowej
Kluseczki dyniowe z patelni Ryba w pieczarkach Serowo-ziołowe kotleciki z dipem i kremem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane