Mortadela w cieście

Etna - Przepis na: Mortadela w cieście offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
Mortadela w cieście
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mortadela w cieście najlepiej smakuje z ziemniakami i sezonową surówką


trudność: łatwe
czas:

Mortadela w cieście - SKŁADNIKI:

Mortadela w cieście - PRZYGOTOWANIE:

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków, zdjąć osłonkę. W misce wymieszać mąkę z jajkiem i, olejem. Dodać wodę. Doprawić do smaku solą i tartą gałką muszkatołową. Ciasto dobrze wyrobić łyżką. Na kilka minut przed podaniem plasterki mortadeli zanurzać z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mortadela w cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kurczak z fasolką szparagową Mielone z antonówką i papryką Cukinia zapiekana z kaszanką
Kurczak po włosku Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą
Soczyste żeberka w keczupie Penne z mięsem i pomidorami Quiche z grzybami
Cukinia faszerowana Racuszki serowe z sosem koperkowym Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane