smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Ogórki małosolne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Sezon na ogórki małosolne czas zacząć. Przedstawiam Wam jak można zrobić je samemu.Ja uwielbiam takie ogórki

Ogórki małosolne

Składniki:

Ogórki małosolne

 

Sposób przygotowania:

Ogórki małosolne
1 Ogórki dokładnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć.

2 W garnku zagotować 2 l wody z solą (Ja gotuję wodę, bo to przyspiesza czas kiszenia). 

3 W dużym szklanym słoju lub naczyniu kamiennym na dnie ułożyć koper.

4 Ogórki układać ściśle jeden obok drugiego. Włożyć pozostałe składniki i nakryć koprem.

5 Ogórki zalać wrzącą wodą tak, aby były zakryte i słój nakryć. Po dwóch dniach już są gotowe.

Tagi:

ogórki