sylwiapisiak

sylwiapisiak

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

SUPERPRZEPIS

ogórki po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ogórki po żydowsku to niepowtarzalny i jedyny taki smak jakiego musicie skosztować.

ogórki po żydowsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

ogórki po żydowsku

 

Sposób przygotowania:

ogórki po żydowsku
4 kg ogórków kroimy na pół,można też na cztery jak są ogórki troszkę większe,solimy je i odstawiamy na minimum 2 godziny najlepiej 4 godz. Po to ażeby puściły wodę,której nie wylewamy,tylko dodajemy ją do zalewy.
do każdego słoika układamy po 2 ząbki czosnku,ziele,liść laurowy,koper,cebulę(małą szalotkę),układamy ogórki i paprykę pokrojoną w paski do słoików,przyrządzamy zalewę,zalewamy ogórki. Zakręcamy,wekujemy 10 min. i stawiamy do góry dnem,na następny dzień wynosimy do piwnicy.
ogórki po żydowsku
tak powinny być pokrojone ogórki i papryka, na nie za duże kawałki
ogórki po żydowsku
tutaj ogórki po żydowsku jako dodatek do obiadu,świetnie komponują się z mięsem

Tagi:

ogórki