Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 647]

Panierowane tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo pyszna przekąska, którą warto spróbować i przekonać się samemu do smaku tofu. Naprawdę polecam.

Panierowane tofu

Składniki:

Panierowane tofu

 

  • 150g tofu
  • 1 jajko
  • olej do smażenia (u mnie masło klarowane)
  • sól, pieprz, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Panierowane tofu
Tofu pokroić w plastry o grubości mniej więcej 5 mm.

Jajko wymieszać z odrobiną soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Plasterki tofu obtoczyć w mące i kolejno w jaku oraz bułce tartej. (Jeśli ktoś lubi grubszą panierkę - można dwa razy obtoczyć w jajku i bułce tartej.) Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Usmażony ser odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Tagi:

ser tofu