Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wędzone tofu w wiórkach kokosowych

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wędzone tofu smakiem przypomina delikatny wędzony oscypek z tym, że o miękkiej konsystencji.

Wędzone tofu w wiórkach kokosowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wędzone tofu w wiórkach kokosowych

 

  • 1/3 kostki wędzonego Tofu ( 2 plastry )
  • 3 jajeczka przepiórcze
  • wiórki kokosowe
  • olej z pestek winogron
  • chrzan Wasabi ( opcjonalnie )
  • sos słodko-kwaśny chilli ( opcjonalnie )

 

Sposób przygotowania:

Wędzone tofu w wiórkach kokosowych
Ukroić 2 plastry Tofu ( po kawałku na osobę ). Jajeczka przepiórcze *roztrzepać widelcem. Wiórki kokosowe ( białe , nie słodzone ) wysypać na talerzyk. Tofu panierować w jajkach- wiórkach- jajkach-wiórkach . Docisnąć wiórki do Tofu. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść panierowane Tofu i smażyć na złoto z obu stron .Zdjąć z patelni .W zasadzie powinnam chyba podać z jogurtowym sosem doprawionym np. na cytrynowo- ziołowo , ale nie miałam jogurtu. Zjadłyśmy tak. * oczywiście tą samą rolę spełni kurze jajko ale miałam przepiórcze a , że są one zdrowe to postanowiłam użyć do tej potrawy
Wędzone tofu w wiórkach kokosowych
Kostka wędzonego tofu wyjeta z zalewy - smakuje jak delikatny oscypek
Wędzone tofu w wiórkach kokosowych
Przepiórcze jajka i wiórki kokosowe przygotowane do panierowania
Wędzone tofu w wiórkach kokosowych
Plastry tofu obtoczone w jajkach i wiórkach kokosowych
Wędzone tofu w wiórkach kokosowych
Usmażone na złoto panierowane w wiórkach kokosowych tofu