Sposób przygotowania:
Wędzone tofu w wiórkach kokosowych
Ukroić 2 plastry Tofu ( po kawałku na osobę ). Jajeczka przepiórcze *roztrzepać widelcem. Wiórki kokosowe ( białe , nie słodzone ) wysypać na talerzyk. Tofu panierować w jajkach- wiórkach- jajkach-wiórkach . Docisnąć wiórki do Tofu. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść panierowane Tofu i smażyć na złoto z obu stron .Zdjąć z patelni .W zasadzie powinnam chyba podać z jogurtowym sosem doprawionym np. na cytrynowo- ziołowo , ale nie miałam jogurtu. Zjadłyśmy tak. * oczywiście tą samą rolę spełni kurze jajko ale miałam przepiórcze a , że są one zdrowe to postanowiłam użyć do tej potrawy
misiabe
Bernadetta
zbysiowa
Babciagramolka
Ja kupiłam przy okazji zamawiania zakupów w Piotrze i Pawle .Ale chyba we wszystkich ze zdrową żywnoscią jest .
natal!a90
makagiga
Babciagramolka
E tam - mleczko kokosowe z mąką ziemniaczaną zamiast wiórek kokosowych na jajku ? To nie to samo w smaki i fakturze . Wiórki robią sie chrupkie podczas smażenia i wcale nie spadają . A co do bomby proteinowej - no cóż - ja jem to co mi smakuje i nie uważam by zjedzenie 1 kawałka takiego tofu było zbrodnią .
3xy