Sposób przygotowania:
Smażone tofu z bakłażanem
Kroję w podłużne słupki umytego i osuszonego bakłażana, lekko solę i zostawiam na kilka minut, po czym opłukuję na sicie i osuszam. Czosnek siekam drobno i wrzucam na rozgrzaną z olejem rzepakowym patelnię, smażę kilka minut by się lekko zezłocił. Wyjmuję go łyżką cedzakową i odkładam. Na tą samą patelnię wrzucam pokrojone w kostkę tofu, dolewam sos rybny i smażę je 5 minut, mieszając. Odkładam tofu na talerz, na patelnię dolewam łyżkę oleju, wrzucam bakłażana, lekko go solę i pod przykryciem smażę kilka minut, by zmiękł i się przyrumienił. Następnie dodaję pastę chili i olej sezamowy, mieszam, po czym z powrotem dorzucam pozostałe usmażone składniki. Wszystko smażę jeszcze 2-3 minuty , przed końcem smażenia dodaję natkę pietruszki.
Kaga
Wegetarianie nie jedzą zwierząt, więc sos rybny skreśla je dla nas.
Proszę zwracać uwagę na składniki przed określaniem czegoś jako wegańskie czy wegetariańskie.
Poza tym brzmi smacznie.