eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka Eli faszerowana kaszanką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna papryka z nie codziennym nadzieniem.

Papryka Eli faszerowana kaszanką

Składniki:

Papryka Eli faszerowana kaszanką

 

  • 5 białych podłużnych papryk
  • 1/2 kg kaszanki
  • 2 małe cebule
  • 1 łyżeczka smalcu
  • sól
  • pieprz
  • olej do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Papryka Eli faszerowana kaszanką
Z umytych i osuszonych papryk odciąć czapeczki i wyjąć ze środka pestki.Cebulę i oczyszczone czapeczki z papryki posiekać.Z kaszanki zdjąć osłonki.Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę,posiekaną paprykę z czapeczek i chwile smażyć.Dodać kaszankę,doprawić do smaku solą,pieprzem,smażyć około 5 minut i ostudzić.Napełnić kaszanką papryki i ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem,przykryć folią aluminiową.Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Po 15 minutach wyjąć folię,żeby papryka się zrumieniła.Smacznego!

Tagi:

papryka