Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Parówki w cieście francuskim - kwiat

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najprostsza przekąska na ciepło która świetnie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Jej przygotowanie to chwila a efekt murowany

Parówki w cieście francuskim - kwiat Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim - kwiat

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • 8 parówek z szynki
  • pomidor i sałata do podania

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim - kwiat
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na prostokąty tak by poukładać na nich parówki - zlepiamy dokładnie ciasto aby parówka była cała okryta nim. Parówki w cieście układamy np. na pałeczkach do chińszczyzny i równo nacinamy dość gęsto - nie przecinamy!! Następnie zwijamy dwa końce tak by powstał kwiat i spinamy wykałaczkami. Pieczemy w piekarniku w temperaturze około 210 stopni przez 15 minut.
Parówki w cieście francuskim - kwiat
na cieście francuskim układamy parówkę z szynki
Parówki w cieście francuskim - kwiat
zlepiamy dokładnie ciasto by nie było widać parówki
Parówki w cieście francuskim - kwiat
równiutko i dość gęsto nacinamy parówkę
Parówki w cieście francuskim - kwiat
parówkę zwijamy końcamy do siebie nacieńciem do zewnątrz i spianmy