pasta cebulowo-jajeczna wg Smakowitej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

gdy mamy w domu cebule i jaja ten przepis jest idealny

pasta cebulowo-jajeczna wg Smakowitej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

pasta cebulowo-jajeczna wg Smakowitej

 

  • 4 duże cebule
  • 8 jaj kurzych
  • 1 łyżeczka soli
  • 4-5 łyżek majonezu kieleckiego

Sposób przygotowania:

pasta cebulowo-jajeczna wg Smakowitej
Na wstępie zaznaczam że na zdjęciu znajduje się 11jaj- osiem jaj kurzych oraz 3 jaja kacze. Gotujemy tylko te pierwsze ( kacze były mi do czego innego potrzebne). Do garnka wlewamy wodę, solimy i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy surowe jaja i gotujemy na twardo. W między czasie cebule myjemy i obieramy. Kroimy na desce w jak najdrobniejszą kosteczkę.Wrzucamy do szerokiej miseczki. Gdy jaja ostygną,obieramy i kroimy na drobniutko.Dorzucamy do cebuli.Mieszamy wraz z majonezem.Ja użyłam 5 łyżekmajonezu,ale można dodać więcej. Gotową pastę smarujemy na kanapkach.
pasta cebulowo-jajeczna wg Smakowitej
umyłam oraz obrałam cztery surowe cebule
pasta cebulowo-jajeczna wg Smakowitej
ugotowałam osiem jaj kurzych i trzy jaja kacze