iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kumulacja dobrodziejstwa zdrowia i smaku, to wszystko w prostej paście śniadaniowej. Szybka w zrobieniu, co potrzeba świeże jajka, spacer na łąkę w celu nazrywania młodej pokrzywy i liści czosnku niedźwiedziego - mały miks i mamy pyszne śniadanie.

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą

Składniki:

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą

 

 

  • 2 łyżki majonezu

 

  • 5 młodych pokrzyw

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i rozgniatamy na miazgę, można też zetrzeć je na tarce duże oczka.

Z pokrzywy odcinamy liście zalewamy je gorącą wodą o tem. około 85-90 stopni. Zimną pokrzywę odcedzamy i miksujemy - blendujemy.

Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i także blendujemy tym razem z ząbkiem czosnku. Wszystko dodajemy do jajek, dodajemy majonez.

Dobrze mieszamy, solimy do smaku i doprawiamy pieprzem.