Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Pasta jajeczna z pokrzywą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna wiosenna pasta jajeczna, wspaniała do grzanek, czy kanapek z dodatkiem pomidora czy sałaty. Polecam.

Pasta jajeczna z pokrzywą

Składniki:

Pasta jajeczna z pokrzywą

 

  • 10 żółtek z jaj ugotowanych na twardo
  • kilka liści majowych pokrzyw
  • szczypiorek
  • 2 - 3 liście bazylii
  • sól morska
  • pieprz ziołowy
  • 2 - 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z pokrzywą
Żółtka przecieramy przez sitko, pokrzywę sparzamy i drobno siekamy, dodajemy do żółtek. Szczypiorek i bazylię drobno kroimy i również dodajemy do żółtek. Dodajemy majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy podajemy np. z chrupkim pieczywem i wiosennymi warzywami. Białka z jajek, które nam zostały możemy nafaszerować np.twarożkiem z koperkiem łososiem i kawiorem.