aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Pasta z zielonego groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zielony groszek to źródło błonnika oraz wielu składników mineralnych, dlatego też warto włączyć go do naszego jadłospisu np. pod postacią takiej oto pysznej pasty.

Pasta z zielonego groszku

Składniki:

Pasta z zielonego groszku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku
Groszek odsącz z zalewy i przełóż do wysokiego naczynia, dodaj jogurt, posiekany czosnek, sok z cytryny i zmiksuj blenderem na gładki krem. Jajko ugotuj na twardo, a kiedy wystygnie drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do pasty i dobrze wymieszaj.

Całość dopraw solą, pieprzem oraz ostrą i słodką papryką w proszku. W zależności od upodobań pastę możemy doprawić także ulubionymi ziołami.