anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Pieczarki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Grzybki...

Pieczarki w cieście

Składniki:

Pieczarki w cieście

  • 40 dag.pieczarek
  • 25 dag.mąki
  • 1szklanka jasnego piwa
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • 2 łyżki mąki do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście

Mąkę połączyć z żółtkami,olejem,piwem,solą i pianą z białek.Pieczarki oczyścić,umyć,posolić i obtoczyć w mące.Rozgrzać tłuszcz na patelni.Pieczarki zanurzać w cieście i delikatnie układać na patelni.Smażyć,aż będą rumiane.