Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 355]

Pieczony łosoś z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś to moja ulubiona ryba - przyrządzam ją na wiele różnych sposobów. Oto łosoś z porem, którego podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Pieczony łosoś z porem

Składniki:

Pieczony łosoś z porem

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś z porem
Pora kroimy w talarki. Czosnek kroimy w drobną kostkę. 

Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i pora, pora solimy i oprószamy pieprzem.

Łososia oczyszczamy, przyprawiamy przyprawą do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny. 

Na folii aluminiowej układamy łososia, wykładamy na niego pora, zawijamy folię. Wkładamy do piekarnika na 25 minut (pieczemy w 200 st.C).

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

obiad ryba danie