www.chochla.com

www.chochla.com

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Pijana Gruszka...

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Flambirowaną gruszke, układamy na cieście francuskim... polewamy sosem waniliowym... dekorujemy kawałkami owoców i tarta czekoladą...

Pijana Gruszka...

Składniki:

Pijana Gruszka...

 

  • Cisto Francuskie 1szt
  • Gruszka z zalewy 2 połówki
  • Sos waniliowy 50ml
  • brendy 50ml

 

Sposób przygotowania:

Pijana Gruszka...
Zaczynamy od wycięcia kółka z ciasta francuskiego o średnicy 15cm i zapiekamy go w piekarniku na około 12 minut w temp. 180 stopni... W między czasie przystępujemy do wykonania sosu waniliowego… 100ml śmietany 18% podgrzewamy dodajemy 50gr cukru i jedno żółtko… łączymy energicznie mieszając, nie dopuszczając do ścięcia się jajka… na koniec dodajemy aromat waniliowy. W następnej kolejności przesmażamy gruszkę pociętą w żulienki do lekkiego zbrązowienia i flambirujemy ją w Brendy… Flambirowaną gruszke, układamy na spodzie z ciasta francuskiego... polewamy sosem waniliowym... dekorujemy kawałkami owoców i tarta czekoladą. Życzę smacznego!!! Bastian

Tagi:

gruszka sosy