Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Kilimandżaro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Popularne ciasto Kilimandżaro w wersji na jasnym biszkopcie, z dodatkiem jabłek z galaretką i kremem budyniowym.

Kilimandżaro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kilimandżaro

 

 

  • Budyń:
  • 500 ml mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 budynie śmietankowe

 

 

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Kilimandżaro
Jabłka:

Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do garnka. Podsmażyć na maśle około 10 minut. Wsypać galaretki cytrynowe, wymieszać. Odstawić do lekkiego stężenia.

Budyń:

300 ml mleka zagotować z cukrem. W pozostałych 200 rozrobić 2 budynie. Mieszankę budyniową wlać do gotującego się mleka, mieszać do zgęstnienia. Po ostudzeniu zmiksować z miękkim masłem.

Biszkopt:

Całe jajka wbić do miski, ubijać, ciągle dodając cukier i cukier wanilinowy. Dodać obie mąki i proszek. Wymieszać szpatułką. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka około 30 minut.

Biszkopt podzielić na 2 części.

Przełożenie: 1 część biszkoptu - jabłka - krem budyniowy - 2 część biszkoptu - cukier puder.
Kilimandżaro
Pokrojone jabłka podmażyć na maśle, dodać galaretki
Kilimandżaro
Biszkopt piec w 180 stopniach około 30 minut
Kilimandżaro
Mleko0 zagotować z cukrem, dodać mieszankę z budyniem
Kilimandżaro
Ostudzony budyń zmiksować z miękkim masłem