Sposób przygotowania:
Proste ciasto z owocami
Truskawki oczyścić, umyć i osuszyć na sicie, większe przekroić, a mniejsze zostawić w całości.
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski wymieszać i miksować około 5 - 7 minut do połączenia składników, ( masa powinna być puszysta). Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Truskawki obtoczyć w mące, a następnie ułożyć na cieście lekko je wciskając w ciasto. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30 - 40 minut( najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Czas przygotowania ok. 30 minut + czas pieczenia.
Rada:
Ciasto można upiec z różnymi owocami sezonowymi.
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski wymieszać i miksować około 5 - 7 minut do połączenia składników, ( masa powinna być puszysta). Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Truskawki obtoczyć w mące, a następnie ułożyć na cieście lekko je wciskając w ciasto. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30 - 40 minut( najlepiej do suchego patyczka).
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Czas przygotowania ok. 30 minut + czas pieczenia.
Rada:
Ciasto można upiec z różnymi owocami sezonowymi.