wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Placki jogurtowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki przysmak dla dzieciaków i dorosłych, nawet jeśli lodówka świeci pustkami. Deser z konfitura lub cukrem pudrem smakuje wybornie.

Placki jogurtowe

Składniki:

Placki jogurtowe

 

  • 1 jogurt naturalny;(200 g)
  • 1 jajko;
  • 4 łyżki maki;
  • 1 łyżka cukru;
  • szczypta soli;
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki jogurtowe
Jogurt naturalny, jajko, mąkę, cukier i sól wymieszać razem dokładnie na gładka masę. Ciasto wylewać małymi porcjami na patelnię i smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron. Podawać z konfiturami dowolnymi lub cukrem pudrem.