Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Placuszki dyniowe z natką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne placuszki dyniowe

Placuszki dyniowe z natką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki dyniowe z natką

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowe z natką
Dynię zetrzeć na tarce, odstawić na chwilę. Odcisnąć. Wbić jajka, dodać sól i pieprz do smaku, po dużej szczypcie gałki i papryki, wsypać posiekana natkę pietruszki i wymieszać. Dodać jogurt i mąkę, zamieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć placki z obu stron na złoto. Gotowe odkładać na ręcznik papierowy, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolną surówką lub sosem pieczarkowym
Placuszki dyniowe z natką
Dynię zetrzeć na tarce, odstawić na chwilę. Odcisnąć. Wbić jajka, dodać sól i pieprz do smaku, po dużej szczypcie gałki i papryki, wsypać posiekana natkę pietruszki i wymieszać.
Placuszki dyniowe z natką
Dodać jogurt i mąkę, zamieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.
Placuszki dyniowe z natką
Smażyć placki z obu stron na złoto. Gotowe odkładać na ręcznik papierowy, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu

Tagi:

jajko dynia jajka