Sposób przygotowania:
Placuszki z jabłkami
Obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić cytryna by nie ściemniało. Dodać cynamon, jogurt, jajko, mąkę i wymieszać. Następnie dodajemy szczyptę soli i łyżeczkę oleju. Ponownie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju (użyłam patelni do naleśników). Placuszki muszą być małe, inaczej będziemy mieć problem z przewracaniem ich na druga stronę.
Czekamy aż nabiorą ładnego koloru. Podajemy posypane cukrem pudrem. Placuszki maja dość specyficzna konsystencje po usmażeniu, bo mogą niektórym wydawać sie "surowe". Jednak przez jabłko bedą one delikatniejsze i bardziej wilgotne :)
Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju (użyłam patelni do naleśników). Placuszki muszą być małe, inaczej będziemy mieć problem z przewracaniem ich na druga stronę.
Czekamy aż nabiorą ładnego koloru. Podajemy posypane cukrem pudrem. Placuszki maja dość specyficzna konsystencje po usmażeniu, bo mogą niektórym wydawać sie "surowe". Jednak przez jabłko bedą one delikatniejsze i bardziej wilgotne :)