grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 188]

Praliny z gorzkiej czekolady, rumu i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczne, rozpływające się praliny z gorzkiej czekolady i mascarpone z dodatkiem rumu idealne dla wielbicieli słodkości.

Praliny z gorzkiej czekolady, rumu i mascarpone

Składniki:

Praliny z gorzkiej czekolady, rumu i mascarpone

 

  • 200 gorzkiej czekolady
  • 100 g serka mascarpone
  • 1-2 łyżki rumu
  • kakao, koraliki czekoladowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Praliny z gorzkiej czekolady, rumu i mascarpone
Pokrojoną w kostkę czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy mascarpone i 1-2 łyżki rumu. Masę dokładnie mieszamy, możemy również zmiksować.

Schładzamy w lodówce ok. 1-2 godzin.

Ze schłodzonej masy formujemy pralinki, które możemy obtoczyć w kakao lub w koralikach czekoladowych.