Strona główna Przekladaniec brzoskwiniowy

Przekladaniec brzoskwiniowy

Pacia25 - Przepis na: Przekladaniec brzoskwiniowy offline

Kucharz
Przepisy: 8
Przekladaniec brzoskwiniowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekkie pyszne ciasto brzoskwiniowe


trudność: średne
czas:

Przekladaniec brzoskwiniowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:

Przekladaniec brzoskwiniowy - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 170 stopniach Masa: Żelatynę rozpuścićw niewielkiej ilości wody przegotowanej. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, dodać drugą część żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki nasączyć w spirytusie, ułożyć na wierzchu i polać czekoladową polewą. Smacznego:))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Przekladaniec brzoskwiniowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Deser z pomelo i galaretką Kaszka manna z jabłkami Deser z owocami
Dyniowe muffinki z czekoladą Mus jabłkowy z miodem Zupa  migdałowa
Drożdżowe serca z makiem Otrębowy deserek Mini pączuszki lekkie i puszyste
Mini serniczki na kawowym spodzie Budyniowe ciastka owsiane z żurawiną Ciasto kawowo-malinowe z galaretką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane