Strona główna Przekladaniec brzoskwiniowy

Przekladaniec brzoskwiniowy

Pacia25 - Przepis na: Przekladaniec brzoskwiniowy offline

Kucharz
Przepisy: 8
Przekladaniec brzoskwiniowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekkie pyszne ciasto brzoskwiniowe


trudność: średne
czas:

Przekladaniec brzoskwiniowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:

Przekladaniec brzoskwiniowy - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 170 stopniach Masa: Żelatynę rozpuścićw niewielkiej ilości wody przegotowanej. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, dodać drugą część żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki nasączyć w spirytusie, ułożyć na wierzchu i polać czekoladową polewą. Smacznego:))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Przekladaniec brzoskwiniowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką Tarta jabłecznik Pucharek pełen budyniu
Czekoladowe ciastka z Brandy Łaciate ciasto z owocami Torcik z jabłuszkiem i prażonym słonecznikiem
Ciasto kakaowe z śliwkami Jabłka faszerowane Eli Koktajl bananowo- malinowy
Ciasto śliwkowe Eli Kruche ciasteczka Placek ze śliwkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane