Strona główna Przekladaniec brzoskwiniowy

Przekladaniec brzoskwiniowy

Pacia25 - Przepis na: Przekladaniec brzoskwiniowy offline

Kucharz
Przepisy: 8
Przekladaniec brzoskwiniowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekkie pyszne ciasto brzoskwiniowe


trudność: średne
czas:

Przekladaniec brzoskwiniowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:

Przekladaniec brzoskwiniowy - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 170 stopniach Masa: Żelatynę rozpuścićw niewielkiej ilości wody przegotowanej. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, dodać drugą część żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki nasączyć w spirytusie, ułożyć na wierzchu i polać czekoladową polewą. Smacznego:))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Przekladaniec brzoskwiniowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Omlet na słodko polany sorbetem Gofry z ricottą Mini naleśniczki z ananasami
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo-cytrynowym Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek
Muffiny z kisielem Torcik krówkowo smietanowy Marchewkowa tarta
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane