Strona główna Przekladaniec brzoskwiniowy

Przekladaniec brzoskwiniowy

« poprzedni | następny »
Pacia25

Kucharz
Przepisy: 8
Przekladaniec brzoskwiniowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekkie pyszne ciasto brzoskwiniowe


trudność: średne
czas:

Przekladaniec brzoskwiniowy - SKŁADNIKI:

  • Masa:

Przekladaniec brzoskwiniowy - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 170 stopniach Masa: Żelatynę rozpuścićw niewielkiej ilości wody przegotowanej. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, dodać drugą część żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki nasączyć w spirytusie, ułożyć na wierzchu i polać czekoladową polewą. Smacznego:))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Przekladaniec brzoskwiniowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Bananowy torcik Deser piankowy galaretkowy Tort lalka śmietankowa z galaretkami
Tort lalka orzechowa Tort kokosowa lalka Jabłecznik z cynamonem
Strudel jabłkowo orzechowy Tort malinowa lala Czekoladowy tort lalka
Jabłecznik z dodatkiem śmietany Tort czekoladowo-truskawkowy Pierniczki z ziemniaków, miodu i mąki razowej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane