Strona główna Przekladaniec brzoskwiniowy

Przekladaniec brzoskwiniowy

Pacia25

Kucharz
Przepisy: 8
Przekladaniec brzoskwiniowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekkie pyszne ciasto brzoskwiniowe


trudność: średnie
czas:

Przekladaniec brzoskwiniowy - SKŁADNIKI:

  • Masa:

Przekladaniec brzoskwiniowy - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 170 stopniach Masa: Żelatynę rozpuścićw niewielkiej ilości wody przegotowanej. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, dodać drugą część żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki nasączyć w spirytusie, ułożyć na wierzchu i polać czekoladową polewą. Smacznego:))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Przekladaniec brzoskwiniowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Kokosowe ciasteczka jaglane Pyszny Cytruskowiec Gofry lekkie i chrupiące
Babka brownie z kuskusu Ciasto łaciate z truskawkami Domowe  Delicje
Ciastka grzybki Galaretkowiec na biszkopcie Cytrynowe lody z kaszą manną
Sernik z brzoskwiniami, kokosem i kaszą manną Muffinki Nigelli Jabłka pieczone z wiśniami i miodem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane