przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Roladki z sera i kiełbasy z pastą z jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolorowa przystawka, która smakuje i dzieciom i dorosłym

Roladki z sera i kiełbasy z pastą z jaj

Składniki:

Roladki z sera i kiełbasy z pastą z jaj

 

  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 cienkich plastrów kiełbasy krakowskiej suchej
  • 2 jajka
  • kilka rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki z sera i kiełbasy z pastą z jaj
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorupek. Drobniutko siekamy. Warzywa myjemy. Szczypior siekamy, rzodkiewkę ścieramy za pomocą tarki o grubych oczkach. Dodajemy do pokrojonych jajek. Następnie dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w plasterek sera nieco pasty jajecznej, tworząc roladkę. Następnie taką roladkę owijamy w plaster kiełbasy. Spinamy przy pomocy wykałaczki. Wstawiamy zwinięte roladki na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy np. pomidorkami koktajlowymi.