kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Roladki z tortilli z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wrapy z tortilli z wyrazistym tuńczykiem, lekko pikantna rukolą i słodkawa kukurydza to świetna propozycja na przekąski na przyjęcia. Równie dobrze sprawdzi się jako pożywne i pełnowartościowe śniadanie. Gorąco polecam!

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Składniki:

Roladki z tortilli z tuńczykiem

podstawowe

  • 4 placki pełnoziarnistej tortilli
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • garść rzeżuchy
  • 5-6 kawałków suszonych pomidorów
  • 80g żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • dwie duże garście rukoli
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z tortilli z tuńczykiem
W salaterce mieszamy składniki farszu: odsączonego tuńczyka i kukurydzę, posiekana rzeżuchę i suszone pomidory, starty na tarce o małych oczkach żółty ser oraz majonez. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Placki tortilli podgrzewamy na patelni grillowej lub zwykłej. Na każdą nakładamy porcje farszu i posypujemy świeżą rukolą. Zawijamy w rulon i kroimy na mniejsze porcje. Możemy spiąć wykałaczką żeby dobrze się trzymały.