Sposób przygotowania:
Muffiny musztardowe z cebulą i żółtym seremSkładniki:
Ser i obie cebule należy pokroić w kostkę.
Masa:
W jednej misce należy połączyć składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy, w drugiej mokre - jajko, musztardę, olej oraz mleko.
Wszystko razem wymieszać jedynie do połączenia się składników, a na końcu do ciasta dodać cebulę i żółty ser.
Przed pieczeniem:
Specjalną formę do pieczenia muffinek należy wyłożyć papilotkami, a papilotki napełnić ciastem (do 3/4 ich wysokości).
Muffiny posypać uprzednio startym serem.
Pieczenie:
Babeczki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 18-20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach, a następnie wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia na kratce.
Przechowywać przykryte w temperaturze pokojowej.
gusia1000
Di bloguje