Sposób przygotowania:
Pasztet z suszonymi pomidorami
Cebulę obieramy, kroimy w pióra, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso mielimy razem z cebulą i ugotowanymi warzywami na sitku o małych oczkach.
Pomidory suszone odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, pokrojone pomidory, całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Pasztet przekładamy do foremek, wierzch wyrównujemy łyżką, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony pasztet pozostawiamy do ostygnięcia, kroimy zimny.
Pomidory suszone odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, pokrojone pomidory, całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Pasztet przekładamy do foremek, wierzch wyrównujemy łyżką, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony pasztet pozostawiamy do ostygnięcia, kroimy zimny.