Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
2. Pieczarki dokładnie odsączamy z zalewy ( kilka malutkich odkładamy do dekoracji ) i razem z żółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki.
4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.
5. Smacznego.
2. Pieczarki dokładnie odsączamy z zalewy ( kilka malutkich odkładamy do dekoracji ) i razem z żółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki.
4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.
5. Smacznego.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)