Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Rurki z kremem z serka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kruche rurki z ciasta francuskiego z pysznym kremem z serka mascarpone . Są szybkie w wykonaniu i smaczne.

Rurki z kremem z serka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z kremem z serka

 

  • 2 op gotowego ciasta francuskiego
  • woda
  • cukier brązowy

 

  • Krem :
  • 325 ml śmietanki kremowej 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem z serka
Ciasto pokroić na paseczki ok 1-1,5 cm i zawinąć na wysmarowane masłem foremki na rurki. Ułożyć na blaszce do pieczenia, posmarować wodą i posypać cukrem.

Piec ok 15-20 minut w temp 180 stopni. Ściągnąć delikatnie z foremek i ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serek mascarpone i zmiksować razem.

Kremem napełnić ostudzone rurki. Zjeść do następnego dnia o ile przetrwają :)
Rurki z kremem z serka
Foremki na rurki posmarować masłem lub olejem
Rurki z kremem z serka
Ciasto francuskie pokroić na paseczki ok 1-1,5 cm
Rurki z kremem z serka
Ciasto zawinąć na rurki posmarować wodą i posypać cukrem , upiec
Rurki z kremem z serka
Śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serek mascarpone i zmiksować razem. Napełnić rurki

Tagi:

ciastka krem