Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Rurki z kremem z ciasta francuskiego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne i szybkie rurki z kremem z ciasta francuskiego

Rurki z kremem z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z kremem z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie jedno opakowanie
  • 250 ml śmietany 36%
  • 125g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie kroimy w prostokąty, średniej wielkości aby można było owinąć foremki na rurki. Następnie rurki owijamy ciastem i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 17 minut - do zarumienienia ciasta. Przygotowujemy krem: do malaksera wlewamy schłodzoną śmietaną i ją ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder - wymieszać. Gotowym kremem nabijamy rurki. Podajemy schłodzone. Można posypać cukrem pudrem i polać sosem czekoladowym.
Rurki z kremem z ciasta francuskiego
Ciasto kroimy na prostokąty i woijamy rurki
Rurki z kremem z ciasta francuskiego
Upieczone, złociste rurki z ciasta francuskiego
Rurki z kremem z ciasta francuskiego
Do malaksera wlewamy śmietanę - ubijamy na sztywno
Rurki z kremem z ciasta francuskiego
następnie dodajemy serek i cukier puder - wymieszać