Sposób przygotowania:
Rurki z kremem Haliny
Mąkę przesiać na stolnicę Dodać pokrojoną margarynę ,jajka , śmietanę , sól Ciasto szybko zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię. Następnie wyjąć , ciasto, cienko rozwałkować lekko podsypując mąką. Pokroić w długie paski o szerokości ok 2 cm i nawijać na rurkę wysmarowaną margaryną zaczynając od części węższej do szerszej.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec, aż się zarumienią w temp 200stopni ok 25 minut. Zdjąć gorące rurki. Mleko 250 ml zagotować, w pozostałym mleku rozrobić mąkę z żółtkami i cukrem waniliowym ,wsypać cukier, wlewać na gotujące się mleko mieszając, ostudzić. Miękkie masło pokroić na kawałki , zmiksować na puch. Następnie dodawać stopniowo ugotowany budyń, miksując na puszysty krem, pod koniec dodać spirytus. Wypełnić rurki kremem .
marietta
halina
Nie ma sprawy Marietta :) ja uwielbiam i moja rodzinka rurki z kremem. Pozdrawiam