Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Sałatka jesienna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka pyszna na jesienne wieczory

Sałatka jesienna

Składniki:

Sałatka jesienna

 

  • 25dkg makaronu penne (rurki)
  • 50dkg brokułów
  • 1 słoik papryki bez skórki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 20dkg piersi indyczej
  • 6 łyżek oliwy
  • 8dkg migdałów bez skórki
  • 7,5 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka parmezanu

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jesienna
Makaron ugotować w osolonej wodzie. 10minut odcedź. Brokuły podzielić na małe różyczki, gotować 5minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Na łyżce oliwy podsmażyć mięso, dodać migdały i uprażyć. Następnie mięso przestudzone pokroić w paski, wymieszać z brokułami i makaronem, paprykę pokrojoną w małą kostkę i posiekaną cebulą i czosnkiem.

Sos
Ocet wymieniać z resztą oliwy, czosnkiem i cebulą , parmezanem oraz zsiekaną natką, przyprawić solą, pieprzem zalej sałatkę. Przykryj i odstaw na 30minut by składniki się przegryzły. Przed podaniem można doprawić do smaku.

Tagi:

makaron beza bezy