teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Sałatka-leczo na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

może być podawana na ciepło jako samodzielne danie

Sałatka-leczo na zimę

Składniki:

Sałatka-leczo na zimę

 

  • 2 kg fasoli
  • 1 kg marchewki
  • 0,5 kg cebuli
  • 1szkl oleju
  • 4 łyż octu
  • 3 łyż cukru
  • sól,pieprz
  • przecier pomidorowy 200g

 

Sposób przygotowania:

Sałatka-leczo na zimę
Fasolkę pokroić na 2 cm kawałki i obgotować do miękkości.Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach,obgotować i zostawić szklankę wody,w której się gotowała.Cebulę pokroić w grubą kostkę i także obgotować.Z pozostałych składników i szklanki marchwiowej wody zrobić zalewę.Wszystko razem wymieszać,zagotować i przełożyć do słoików.Pasteryzować 10 min.

Tagi:

leczo danie