Strona główna Salatka z kapusty pekinskiej

Salatka z kapusty pekinskiej

PaniAnia offline

Kucharz
Przepisy: 13
zdjęcia: 1 z 1
Salatka z kapusty pekinskiej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Apetyczna salatka z wysmienitym sosem z pewnoscia zachwyci niejedno podniebienie...


trudność: łatwe
czas:

Salatka z kapusty pekinskiej - SKŁADNIKI:

  • Skladniki:
  • 60-70dag kapusty pekinskiej
  • 1puszka brzoskwin
  • 2piersi z kurczaka(ok 50dag)
  • 1maly sloik majonezu
  • 3lyzki smietany
  • 1lyzeczka curry
  • sol,pieprz

Salatka z kapusty pekinskiej - PRZYGOTOWANIE:

Brzoskwinie osaczyc z syropu.Piersi z kurczaka umyc,osuszyc papierowym recznikiem i pokroic w kostke,przyprawic lekko sola i pieprzem.Na patelni rozgrzac dwie lyzki oleju i podsmazyc mieso.Kapuste umyc,po oczyszczeniu drobno poszatkowac.Wszystkie skladniki starannie wymieszac.W osobnej miseczce polaczyc smietane z majonezem i przyprawami.Sosem tym polac salatke i wstawic na godzine do lodowki.Przed podaniem wymieszac.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Salatka z kapusty pekinskiej (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2009-05-08 13:17
Dodalam do ulubionuch,musze zrobic.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Caprese z buraczkami Kolorowa jesienna surówka Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonej Sałatka curry z kurczaka Śledzie z dynią
Sałatka brokułowa z kurczakiem Surówka z brukselki Sałatka grillowa z kurczakiem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i fetą Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka środziemnomorska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane