Strona główna Sałatka z porów

Sałatka z porów

Babcia Halinka - Przepis na: Sałatka z porów offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Sałatka z porów
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 22257

Pory oczyścić, podzielić wzdłuż na połowy, dokładnie wymyć, a następnie pokroić


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z porów - SKŁADNIKI:

  • 3 pory
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki zielonego groszku odcedzonego z zalewy
  • 2 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 15 dag żółtego sera
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Sałatka z porów - PRZYGOTOWANIE:

Pory oczyścić, podzielić wzdłuż na połowy, dokładnie wymyć, a następnie pokroić w kawałki długości około 1 cm. Włożyć na kilka minut do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru do smaku. Odcedzone z wody pory ostudzić, dodać do nich starte na tarce  o dużych otworach jabłka, odcedzony z zalewy groszek, zakwasić cytryną, doprawić cukrem do smaku. Sałatkę wymieszać z majonezem, a po wierzchu posypać startymi jajkami i startym żółtym serem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z porów (strona 1 z 1)  
Gość

Juchas
gość

2008-12-20 16:01
Jodłem i mi nie smakowało!hej
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Biało- czerwona sałatka z fetą Bardzo lekka kolorowa sałatka Obiadowa sałatka z suszonym pomidorem
Sałatka układanka z kalafiorem Lekki deser ze śliwkami Coleslaw biało-czerwony
Pieczarkowa sałatka z ryżem i ogórkami Egzotyczna sałatka w szklance Sałatka z żółtego sera i papryki
Sałatka z makaronem i tuńczykiem Sałatka z selerem konserwowym i szynką Sałatka pomidorowo - czosnkowa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane