Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Schabowy inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Filet z kurczaka w nietypowej panierce z pokruszonych krakersów. Ciekawy i smaczny kotlet na odmianę dla tradycyjnego.

Schabowy inaczej Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowy inaczej

 

  • 4 filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • 10-15 krakersów
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy inaczej
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i delikatnie rozbić przez folię. Doprawić z obu stron i odstawić na 30 minut. 
Krakersy pokruszyć. Jajko rozmącić i moczyć kotlety z obu stron a następnie z obu stron w pokruszonych krakersach.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na małym ogniu. Podawać z ziemniakami i surówką.  
Schabowy inaczej
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i delikatnie rozbić przez folię. Doprawić
Schabowy inaczej
Krakersy zmiksować lub rozgnieść tłuczkiem
Schabowy inaczej
Jajko rozmącić i moczyć kotlety z obu stron
Schabowy inaczej
Filety po obtoczeniu w jajku obtoczyć w krakersach
Schabowy inaczej
Smażyć na oleju