Sposób przygotowania:
Kurczak Teryaki
Wetrzyj w kurczaka imbir, sól i czosnek i pozostaw w misce.
Zmieszaj składniki sosu i zalej nim kurczaka. Wymieszaj tak, aby sos pokrył dokładnie kurczaka.
Rozgrzej olej sezamowy na patelni. Smaż kurczaka przez 2-3 minuty z każdej strony. Przelej na patelnie sos i podsmażaj wraz z kurczakiem do zredukowania marynaty.
Kurczaka podawaj na ryżu posypanego uprażonym sezamem i przyozdobionego liśćmi kolendry.
Przepis z Polsat Food Network.
Zmieszaj składniki sosu i zalej nim kurczaka. Wymieszaj tak, aby sos pokrył dokładnie kurczaka.
Rozgrzej olej sezamowy na patelni. Smaż kurczaka przez 2-3 minuty z każdej strony. Przelej na patelnie sos i podsmażaj wraz z kurczakiem do zredukowania marynaty.
Kurczaka podawaj na ryżu posypanego uprażonym sezamem i przyozdobionego liśćmi kolendry.
Przepis z Polsat Food Network.
Jagodowa
Magdalena88