kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Schabowy inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

.Kotlety maczamy w mące następnie w jajku.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz

Schabowy inaczej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schabowy inaczej

 

Sposób przygotowania:

Schabowy inaczej
Kotlet powinien być dość gruby około 3-4 cm. Nie rozbijamy mięsa jak na tradycyjny schabowy.Myjemy i osuszamy ręcznikiem. Solimy i pieprzymy wg gustu i ulubionego smaku.Jajko trzeba rozbełtać .Kotlety maczamy w mące następnie w jajku.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz na którym będą pieczone kotlety.Przed pieczeniem obtaczamy w bułce tartej, pieczemy na średnim ogniu po obu stronach na złoty kolor.Podajemy z surówką.
Schabowy inaczej
Schabowe obtaczane w jajku posolone i oprószone pieprzem