szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Serkowe rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Domowe kulki a'la rafaello z serka ricotta.

Serkowe rafaello Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serkowe rafaello

 

  • 100 g serka ricotta
  • 2 łyżki płaskie cukru pudru
  • 3 duże czubate łyżki wiórków kokosowych
  • opcjonalnie posypka do obtoczenia
  • kilka migdałów

Sposób przygotowania:

Serkowe rafaello
Jedną łyżkę wiórków kokosowych wsypujemy na talerz, będziemy w nich obtaczać kulki. Migdały zalewamy wrzątkiem, i po chwili obieramy ze skórki. Serek, cukier puder i resztę wiórków kokosowych mieszamy do powstania jednolitej masy. Na dłoń nakłądamy niewielką ilość masy, w środek wkłądamy migdała i formujemy kulkę zamykając migdała w środku. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chłodzimy 20 minut w lodóce i podajemy. Przepis jest na małą ilość, bo tylko 6 kulek.
Serkowe rafaello
Potrzebujemy ricotte, cukier puder, kokos i migdały.
Serkowe rafaello
Skłądniki mieszamy aż powstanie gładka masa.
Serkowe rafaello
Forujmey kulkę w środku której ukrywamy migdała.
Serkowe rafaello
Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych i chłodzimy.