ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Siara krowia pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i przede wszystkim zdrowa

Siara krowia pieczona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Siara krowia pieczona

 

  • 1 litr krowiej siary
  • 3 łyżki mąki
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Siara krowia pieczona
Świeżą krowią siarę przelewamy do garnka. Sypiemy mąkę i sól do smaku. Przy użyciu miksera dokładnie mieszamy, żeby nie było żadnych grudek. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy zawartość garnka na blaszkę. Piekarnik rozgrzewamy do 180stopni C. Wstawiamy blaszkę i pieczemy około pół godziny na ładny brązowo złoty kolor.
Siara krowia pieczona
wystarczy dodać mąkę i doprawić solą do smaku
Siara krowia pieczona
pieczemy w temperaturze 180 stopni około pół godziny