Babeczka35

Babeczka35

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1068]

Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Uwielbiam śledzie pod każdą postacią. Tak przygotowane są bardzo pyszne i wyraziste w smaku. Najczęściej podaję je ze świeżym pieczywem.

Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie

Składniki:

Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie

Składniki:

  • 3 płaty solonych śledzi
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • musztarda do smaku
  • pieprz mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie
1. Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy około dwie godziny, jeżeli śledzie nadal będą mocno słone, wodę wymieniamy i dalej moczymy.

2. Następnie śledzie wyjmujemy z wody i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na mniejsze kawałki.

3. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.

4. Do śledzi dajemy cebulę, majonez i musztardę, oprószamy pieprzem i mieszamy.

5. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby składniki ,,przegryzły się''.

6. Po tym czasie podajemy i smacznego.