kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos remoulade

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos remoulade.............

Sos remoulade

Składniki:

Sos remoulade

 

  • żółtko 1 szt
  • szalotki 3 szt
  • kapar 1 łyżeczka
  • posiekana korniszonów 1 łyżeczka
  • ostry musztarda 1 łyżka
  • oliwa 1 szklanka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sardelowe 2 filety

Sposób przygotowania:

Sos remoulade
Z żółtka, musztardy i części oliwy utrzeć majonez. Gotowy wymieszać z posiekanymi dodatkami: kaparami, korniszonami, filetami z sardeli i cebulkami, na koniec z sokiem cytrynowym. Następnie ucierać dolewając oliwę tak długo, aż sos ponownie zgęstnieje.

Tagi:

kapary