iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Świąteczne roladki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pasują na święta i na Nowy Rok -kruche i smaczne

Świąteczne roladki z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Świąteczne roladki z pieczarkami

 

  • 1 kg mieso szynka,
  • 25 dag pieczarki świeże,
  • 1 szt cebula biała,
  • sól ziołowa,
  • ziarenka smaku,
  • soser winiary
  • mąka,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 1 szt kostka wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne roladki z pieczarkami
Kupujemy ładną szynkę i kroimy ją w plastry . Plastry rozbijamy tłuczkiem jak schabowe. Posypujemy ziarenkami smaku .Pieczarki obieramy kroimy w słupki ,cebulę obieramy i kroimy w piórka . Na rozbite mięsko kładziemy 3-4 słupki pieczarka i parę piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką .Wierzch solimy solą ziołową .Obtaczamy w mące . Smażymy w brytwance na oleju ok 3-4 łyżki .Gdy się zarumienią z dwóch stron podlewamy je wodą z bulionem wieprzowym w kostce . Dusimy do miękkości .Pod koniec dodajemy sosier i jeszcze chwile dusimy ,aż sos zgęstnieje.Podajemy do ryżu lub ziemniaków .
Świąteczne roladki z pieczarkami
Zawinięte roladki czekaja na obtoczenie je w mące następnie będą smażone