Sposób przygotowania:
Zrolowany indyk z grzybami i śliwkąETAP 1:
Grzyby namaczam w zimnej wodzie i odstawiam na noc. Przekładam razem z wodą do garnka i gotuję około godzinę aż będą miękkie. Odsączam z wody, kroję. Śliwki suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 15 minut. Odcedziłam i pokroiłam.
Cebule białą obieram i kroję drobno. Na patelni przesmażam ją na oleju Dodaję grzyby, doprawiam sola, pieprzem, majerankiem.
ETAP 2:
Pierś z indyka nacinam żeby utworzył się jeden duży płat, następnie delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka.
ETAP 3:
Na filecie układam farsz z grzybów i śliwki.Zostawiam po dwa centymetry z każdego boku bez farszu.
ETAP 4:
Roladę zwijam od krótszego boku, związuję grubymi nićmi. Układam w brytfannie i przesmażam na oleju z każdej strony aż będzie rumiana. Wstawiam do piekarnika i piekę 35 minut temp 180 stopni.
Magdalena88
niezły kąsek