iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szaszłyki z boczkiem i wątróbką drobiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Fajny pomysł na wykorzystanie zdrowej wątróbki . Najważniejsze wybieramy ją z pewnego źródła , najlepiej od dobrych biegających kurek . Kolejna sprawa to inwestycja w boczek - dobry gotowany wędzony naturalnie, potem to tylko zabawa .

Szaszłyki z boczkiem i wątróbką drobiową

Składniki:

Szaszłyki z boczkiem i wątróbką drobiową

 

  • 25 dag wątróbki drobiowej

 

 

  • 1 cebula

 

  • przyprawa do grilla

 

  • patyczki

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z boczkiem i wątróbką drobiową
Wątróbkę oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki i moczymy w mleku ok 10 min. Wy ciągamy z mleka osuszamy.

Boczek kroimy w kostkę wielkościowo podobna do kawałków wątróbki. Cebule kroimy w kawałki i oddzielamy warstwy.

Na patyczek nakładamy na przemian cebule , boczek i wątróbkę . Posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy.