pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia

Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia
Wątróbkę z jelenia kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem ziołowym. Boczek oraz łopatkę również kroimy w podobne kawałki. Przyprawiamy solą i przyprawa do steku. Plastry ananasa, paprykę, cebulę, pieczarki oraz cukinię również kroimy w celu późniejszego nadziania na kijki. Gdy wszystkie składniki są przygotowane nabijamy je kolejno na kijki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki układamy na blaszce. Posypujemy jeszcze solą i papryką do smaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy około 30 minut. Smacznego.
Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia
Wątróbkę jelenia oraz boczek przyprawiamy
Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia
Przygotowujemy resztę skadników - paprykę, pieczarki oraz cukinię
Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia
Plastry ananas kroimy na 5 części
Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia
Składniki nadziewamy na szpadki i pieczemy